هدف از این تحقیق بررسی هوش هیجانی با فرمت docx در قالب 55 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
هوش هیجانی
هوش هیجانی:29
تعریف هوش شناختی:29
تعریف هیجان:31
تاریخچه ی هوش هیجانی34
تعاریف هوش هیجانی:36
نشانه های ذهن هیجانی :38
پاسخی سریع اما سست بنیاد :38
مولفه های هوش هیجانی :39
مقایسه هوش هیجانی با هوش شناختی40
هوش هیجانی به مفهوم روح زمان42
هوش هیجانی و مفهوم شخصیت44
هوش هیجانی و مفهوم توانایی ذهنی45
الگوها و مولفه های هوش هیجانی47
دیدگاههای موجود در زمینه هوش هیجانی:47
الگوی ترکیبی هوش هیجانی گلمن و مولفه های آن47
دانیل گلمن مولفه های هوش هیجانی را به شرح زیر بیان می کند:50
کارکرد های هوش هیجانی:51
هوش هیجانی و مولفه های آن از دیدگاه "بار-اون"54
خرده مقیاس های هوش هیجانی بار – اون56
الگوی توانایی مایر و سالووی60
مؤلفه های هوش هیجانی:61
کارکردهای هوش هیجانی67
عوامل مؤثر بر هوش هیجانی70
آموزش هوش هیجانی72
دیدگاه های مایر- سالووی در آموزش هوش هیجانی73
اکتساب هوش هیجانی73
وارد نمودن هوش هیجانی در برنامه های معمول یا استاندارد:74

 

 

گلمن (ترجمه پارسا /1383) می گوید:
"واژه ای که تحت عنوان هیجان به آن  اشاره می کنم، اصطلاحی است که روان شناسان و فلاسفه بیش از یک قرن درباره معنای دقیق آن به بحث و جدل پرداخته اند . در فرهنگ لغات انگلیسی آکسفورد ، معنای لغوی هیجان چنین ذکر شده است: هر تحریک یا اغتشاش در ذهن ، احساس ،عاطفه، هر حالت ذهنی قدرتمند یا تهییج شده.

 

 

من لغت هیجان را برای اشاره به یک احساس ، افکار ، حالت روانی و بیولوژیکی مختص آن و دامنه ای از تمایلات شخص برای عمل کردن بر اساس آن به کار می برم . تعداد هیجان های شناخته شده با در نظر گرفته ترکیبات ،گوناگونی ها ، تحولات و اختلالات جزئی میان آنها به صدها نوع می رسد. در واقع هیجان های ظریف بی شماری وجود دارندکه برای بیان آنها واژه ای نداریم."

 

 


در میان پژوهشگران ، بحث بر سر اینکه آیا اصولا" می توان بعضی از هیجان ها را "اصلی" تلقی کرد- هیجانهایی که به مثابه رنگهای اصلی آبی ، زرد ، قرمزباشد که سایر ترکیبات از آنها سرچشمه بگیرند – و اینکه این هیجان ها کدامند ، بحثی دنباله دار است. تعدادی از نظریه پردازان ، چندین هیجان مشابه را در مجموعه ای واحد جای می دهند . اما جملگی از اعضای آنها از این قرار است:

 

 


-خشم  : تهاجم ،هتک حرمت ،تنفر ،غضب ،اوقات تلخی ،غیظ ،آزردگی ، پرخاش ،خصومت،اذیت ،تند مزاجی ،دشمنی و شاید در بدترین حالت تنفر وخشونت آسیب  شناختی.-اندوه  : غصه،تاثر،دلتنگی،عبوسی،مالیخولیا،دلسوزی به حال خود ، احساس تنهایی ، دل شکستگی ، نا امیدی و در سطح آسیب شناختی ، افسردگی شدید. -ترس  : اضطراب ،بیم،نا آرامی ، دلواپسی ، بهت ، نگرانی ،توهم ، ملاحظه کاری ،تردید ،زود رنجی ، ترسیدن ، ترس ناگهانی (شوک) ، وحشت و از نظر آسیب شناسی روانی هراس (فوبی )و وحشت زدگی .

 

 


-شادمانی  : شادی،لذت،آسودگی،خرسندی ،سعادت ،شوق ،تفریح ،احساسا غرور ، لذت جسمانی ، به هیجان آمدن ، وجد ، خشنودی ، رضایت ، شنگولی، بوالهوسی ، از خود بی خود شدن، ودر نهایت شیدایی (مانی ) -عشق  : پذیرش، رفاقت ، اعتماد ، مهربانی ، هم ریشگی ،صمیمیت ، پرستش ، شیفتگی ، مبهوت شدن.