دانلود پاورپوینت نشریه الکترونیکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند جهت رشته پزشکی در قالب 79 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 


شايعه سازي و دروغ پردازي به مطالب و گفتاري گفته مي شود كه بر آن اساس؛ مبناي تأكيدي بر صحت يا عدم صحت آن وجود نداشته باشد و به صورت غير رسمي ميان افراد رد و بدل و هم گير مي شود. امروزه در كشور و شهر ما بي شك در مراودات روزمره اجتماعي شايعه حضور چشمگير و غير قابل انكاري دارد و كمتر جمع غير رسمي را ميتوان يافت كه در آن به نحوي، سخن از شايعات داغ روزمره به ميان نيايد. اين آفت اخلاقي و اجتماعي سلاحي برنده است. 

 

 


خداوند در قرآن مجيد از شايعه بنام ارجاف يعني دروغ پراكني جهت نگراني مردم و مرجفون يعني شايعه سازان نام ميبرد و اين عمل زشت را بشدت محكوم مي كند.  در طول تاريخ از سوي كساني شايعه سازي اعمال گرديده كه ميخواستند از آب گل آلود ماهي بگيرند و بخاطر عدم رشد و آگاهي لازم، گاه به عنوان يك واقعيت ذهن افراد جامعه مؤثر واقع مي شد و جا مي افتاد. بطور مثال علي (ع) عبادت كننده ترين، نمازگزارترين و روزه دارترين مردم بود، ديگران نماز شب و ذكر مناجات را از او مي آموختند، پيغمبر در باره او مي فرمود: اولين كسيكه با من نماز گذارد علي (ع) بود.

 

 

 

نتايج تبليغات زهرآگين و هتاكيهاي خانمانسوز عليه مقام والاي آن حضرت، كه بوسيله هفتادهزار خبر و خطيب اعمال مي گرديد كار اغفال را بجايي رساند كه وقتي آن بزرگوار، در محراب مسجد كوفه بهنگام اداي نماز صبح ضربت مي خورد و بعد بفوز عظيم شهادت نائل مي گردند آنطور كه مشهور است، مردم شام از يكديگر سئوال مي كردند: علي در مسجد چه مي كرده!؟ مگر علي به مسجد هم مي رفته است. آري كار شايعه سازي زهرآلود و دردناك عده اي گاهي چنان مؤثر مي افتد كه ابرمردي چون علي (ع) را زير سئوال قرار مي دهند.

 

 

 

البته اگر چه كاربرد چنين سلاحهايي ممكن است براي مدتي مؤثر واقع شود اما مرور زمان و تحولات روزگار در پرتو رشد و آگاهيهاي جامعه، مشت چنين افرادي را باز و رسوا خواهند كرد. چنانچه تجارب زندگي اين واقعيت را به اثبات رسانده است. راستي هر يك از ما چقدر در ايجاد و انتشار يك شايعه مؤثر هستيم؟!

 

 

 

فهرست مطالب
سرمقاله
سخن سردبیر
اخبار معاونت ها
اخبار دانشکده ها
اخبار شبکه ها
گزارش ويژه 
دانستنیهای پزشکی
گوناگون
درباره خبرنامه